Afrodite och sveket

Ett gäng ungdomar håller Afrodites skola i skräck genom utpressning, sms-hot och våld. Afrodite är den enda som vågar ställa frågor, men hon förstår inte vilka hänsynslösa typer hon har att göra med.

Flera av Afrodites skolkompisar börjar bete sig konstigt. Blyga Simon är plötsligt polare med värstingarna i nian och Natalie klättrar upp på taket mitt under en lektion och hotar att hoppa. Det är något som inte stämmer. Men när Afrodite börjar ställa frågor möts hon av en mur av tystnad och rädda blickar.
Det gör bara Afrodite mer nyfiken, men hon förstår inte vilka hänsynslösa typer hon har att göra med. Inte förrän hon själv anklagas för stöld och hennes älskade hund Voff svävar i livsfara. Det är svårt att kämpa mot den som kan få skolkompisarna att göra vad som helst, till och med svika sin bästa vän.


                                                               

Boken var grymt spännande och lite läskig men den var bra! Den var inte heller så himlans lång så den går fort att läsa XD <3

Kram <3

Innan jag dör

Sextonåriga Tessa har leukemi och vet att hon ska dö. Vad ska hon göra under de månader hon har kvar? Hon har ju så mycket som hon inte har hunnit med. Så hon gör upp en lista över saker hon vill göra och uppleva innan hon dör. Högs upp på listan står att bli tillsammans med en kille.

Innan jag dör är en sorglig och hemsk bok. Jag tyckte boken var rätt seg i början men sen blev den bättre. Hade jag inte läst slutet i skolan hade jag nog grinat!

                                                        

Böcker jag ska läsa.

Nu vill jag sjunga dig milda sånger. ( håller jag på med)
Ingen behöver veta.    ( Klar )
Eldenshemlighet.
Eldensgåta.
Skrämdtill tystnad.
Afrodite och sveket.
Linas kvällsbok 1 & 2
Hungerspelen.
Innan jag dör

Sen var det några fler jag inte minns.

Elin


Cristina Wahlden

Christina whalden har skrivit många olika tonårs böcker. Hon skriver så verkligt. Dom är som  fakta böcker på ett anorlunda sätt. Man förstår hur svårt vissa människor har det. Hur utsatta vissa är, och hur bra vissa har det.
Böckerrna är annorlunda men på ett bra sätt. Fast ibland går det lite över. För min smak. Så läs dom inte om du är under 13. kanske 14.

Schopaholic böckerna

Rebecca Bloomwood är en söt, smart och framgångsrik singel i London. Hon lever ett dubbelliv: på dagen ekonomi-reporter, på kvällen hänger hon sig åt att shoppa. Av en slump kommer hon en finansskandal på spåret och livet tar en ny vändning.

Böckera är galna, roliga och spännande. Sophie Kinsella har skrivit böckerna. Hon har skrivit många fler än schopaholic. Alla är jätte bra.

Schopaholic serien Finns i fem böcker och om man ska läsa dom är det roligast att läsa dom i ordning. annars blir resten så oförutsäg bara.



                                                                    

Systrar i Jeans 1, 2, 3, 4

Det var en gång ett par jeans. Ett par helt vanliga blå jeans. Men dessa byxor kom att utföra stordåd. Det här är berättelsen om tjejerna som gjorde det möjligt. Carmen, Lena, Bridget och Tibby har hållt ihop så länge de kan minnas. Särskilt på somrarna. Men just den här sommaren skiljs de åt. Och för att hålla kontakten bestämmer de sig för att turas om att använda samma par jeans, ett alldeles särskilt par blåjeans som var och en av tjejerna får ha en vecka var innan de ska lämnas vidare till nästa. De ska fortsätta att vara "systrar i jeans", vad som än händer under sommaren.

Systrar i Jeans fängslade mig. jag älskade alla böckerna och dom var så himla bra!
I alla böckerna följe man med under deras sommrar som var så olika och den går knappt att beskriva. Läs den bara!


                    


Liv & Lovisa, Simon & Sophie

Liv & Lovisa
Sista terminen i nian lider mot sitt slut och Liv och Lovisa är glada att de snart ska slippa varandra. De går i samma klass men lever helt olika liv. Lovisa har allt: hon är rik, vacker och begåvad. Liv saknar det mesta, men har i alla fall vännerna Rick och Tanja.
På ett oväntat sätt vävs deras vägar samman och motsättningarna mellan dem blir allt tydligare. Till en början lyckas Liv behärska sin ilska, men till slut blir det för mycket för henne. Lovisa har alltid varit behärskad, men även hon har en gräns för vad hon kan tåla.

Taget från Bokus.se/com


Liv & Lovisa är en bra bok om man gillar när ämnen upprepar sig. Om man gillar när två personer hatar varrandra vägarna möts och sen går allt överstyr. Så är det här en perfekt bok att läsa.

Gillade du Liv & Lovisa så rekomenderar jag att läsa Simon & Sophie den har nästan samma dillemma men ändå inte.


        

Syskonkärlek, räcker det om jag älskar dig?

Syskonkärlek
Amanda älskar sin bror Ludvig och med tiden upptäcker hon att han känner detsamma för henne. De dras till varandra allt mer och till slut kan de inte stå emot längre utan inleder ett förhållande.

Syskonkärlek är skriven av, Katarina von Bredow. Jag tyckte om den här boken.
Jag tycker att om man någon gång får chansen att läsa den, tycker jag ni borde göra det.



Räcker det om jag älskar dig?
19-åriga Fanny slits mellan pojkvännens lögner och sin mammas problem. När den unge manlige läraren Finn erbjuder henne sitt stöd ställs allt på sin spets ...

Den här boken var också bra. skriven av samma författare.

   

Mitt sätt

Jag skriver en liten recension om boken vad den handlar om. Vad jag tyckte. ungefär


...

Jag har gjort den här " bloggen " För att dels komma ihåg vad jag har läst och för andra. som vill ha boktips. Jag lägger in inlägg när jag läst en ny bok. om ett tag så kanske jag lägger ut rätt många recensioner men ja

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0