Vattenmelonen

Claire ligger på BB och har just fött sitt första barn när hennes man anländer. Inte för att stolt och lycklig få se sin dotter. Utan för att meddela Claire att han lämnar henne för en annan kvinna: grannens trista fru. Förkrossad och förtvivlad flyr Claire från London hem rill mamma, pappa och två yngre systrar i det röriga hemmet på Irland. Där ägnar hon några månader åt att dränka sina sorger i alkohol och driva resten av familjen till vansinne. Så en dag inträffar något som får henne att längta efter livet på nytt. Men först väntar hämnden på den otrogne ex-mannen...

Marian Keyes har skrivit vattenmelonen. Den är en vuxen bok, men jag tyckte den var bra. Den var rätt seg i början men sen blev den jätte bra! Jag kunde inte slita mig ifrån boken. c: .

den var rätt lång runt 500 sidor, men vad gör det när den är bra?

det här var en utav böckerna i serien det finns en när varje syster berättar ( fem böcker )

Elin

Eldens gåta

I den andra boken om Sofia får vi möta hennes äldre syster Rosa, som är svårt sjuk. Det är Sofia som berättar i form av en dagbok.

Vad jag tyckte om boken har jag faktiskt ingen aning om men den var bra inte lika hemsk som den första men kom ihåg! Jag sa inte att jag inte tyckte den här var hemsk!

gud vad svamligt det blev. Aja, om man ska läsa den här tycker jag man ska ha läst eldens hemlighet först oavsett om den är fristående annars är den rätt svår att först.

                                                    

Eldens hemlighet

När Sofia var tolv år trampade hon på en landmina och miste båda sina ben. Minan dödade också hennes syster. Med ofattbar styrka lyckas Sofia ändå skaffa sig ett värdigt liv.


Eldens hemlighet är en sann historia. Henning Mankell som har skrivit boken känner sofia i verkligheten. Jag höll på att lägga av med boken efter ett tag för den var rätt äcklig ett tag, men jag läste ut den och den var super fin.

                                                                    

Boktips

Snart inga böcker kvar att läsa boktips någon?

Skrämd till tystnad

Tessa stod på Chloes veranda och såg rädd ut. Två dagar senare var hon död. Chloe kan inte låta bli att känna sig skyldig när hon får höra nyheten. Varför frågade hon inte Tessa vad som hade hänt? Varför erbjöd hon sig inte att hjälpa henne? Nu är Tessa död och en av Chloes bästa vänner är misstänkt för mord. Chloe är övertygad om att hennes vän är oskyldig, men för att bevisa det måste hon ta reda på vem som ville skrämma Tessa till tystnad ...


Den här boken var en av dom mest spännande böcker jag läst. ( Har inte läst så många deckare)
Om du är lite känslig bör du läsa den under dagtid. Du borde läsa den!

                                                            

Glad Påsk! Hoppas ni får ett bra lov!

RSS 2.0